Viimeisin kommentti:
TTK, 22.07.2018
Yläpohja
Poistatin vanhan rakennuksen vintiltä sahanpurut pois. Sahanpurujen alla oli vanhoja paperisia rehupusseja (tyhjiä).Yllätykseksi kattovasat (puuosa...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Vuoto katossa
12.10.2010 23:44
Kutvonen
Terve

Olen kohta 20-lukuisen suku-hirsitalon uusin omistaja.

Päänvaivaa aiheuttaa katolla olevan vessan tuuletushormin juuressa ollut vuoto, joka nyttemmin on paikattu (saumapelti).

Vintillä olevat purut ovat kuivia, mutta ensimmäisessä remontoitavassa huoneessa eli alakerran makuuhuoneessa näkyy valumajälkiä tapetissa ja maalin halkeilua ko seinän vieressä välikaton paneelien saumoissa.

väliseinä on tietysti hirttä, mutta sen päälle on laitettu haltec-levy, johon tein 10x10cm reiän todetakseni hirren kuivahkoksi ja punertavan väriseksi.

Väliseinään olisi tarkoitus laittaa lisäeriste lähinnä äänenvaimennukseksi, mikä tähän olisi paras?


Välikatto on todennäköisesti purueristeinen eikä vaatine toimenpiteitä, paitsi uudelleen maalaus? Maaliksi ajattelimme empireä.. nyttemmin olen kyllä teoreettisesti tutustunut myös pellavaöljymaaleihin, mutta tässä saatamme vielä oikaista.

Lattia on puntattua 3" tai 4" lautaa ja sen alle on laitettu 80-luvulla lisää puruja + ilmeisesti lasivilla. Ymmärtääksi tuo lasivilla voi aiheuttaa kostuttuaan pahojakin ongelmia, joten joutuuko tässä nyt lattian purkuun; oletettavaa on, että vettä on hiukan mennyt myös lattian alle.

Muuten ajatuksena oli tapetoida huone uudelleen ja tehdä lattialle hionta + jonkinlainen tummentava värikäsittely, öljyvaha tai petsaus, mikä tässä olisi paras?


Homerakentaminen yms ei kiinnosta, mutta toisaalta en haluaisi maksaa itsäni kipeäksi tarvitsemistani tiedoista ja työstä, joten mistä saan oikeasti asiantuntevia neuvoja ko talon kestävävin metodein toteutettuun remontointiin jatkossakin ja onko mahdollista saada joku ns mestari katsastamaan tilannetta paikanpäälle? Kohde sijaitsee etelä-hämeessä.


Tack

14.10.2010 12:30
Hannu Rinne

Hei

Että mistä saa oikeasti hyviä neuvoja...Olen juuri vaihtamassa kosteaa mikrobimaata talon alta ja puolitusinaa eri asiantuntijaa on antanut eri vastauksen... On vain opiskeltava itse ahkerasti, jotta voi muodostaa oman mielipiteen.

Pari mielipidettä:
- Ääntä estää mahdollisimman raskas rakenne, lämpöä mahdollisimman kevyt aine. Tämän takia väliseiniä tehdään usein kipsilevystä, mutta silti laittaisin vanhan talon seinään lautaa tai puukuitulevyä, ne kääntyvät seinän mutkien mukaan ja eivätkä tee kliinistä tuntua seinään.

- Halpa ja hyvä kattomaali voisi olla myös munatempera. Pellavaöljy on varma.

- Jos mineraalivilla on kuivaa, ei sen kanssa ole hätää, mutta märkänä se tosiaankin alkaa kasvaa mikrobeita. Tarvittaessa voit poistaa villan ja ostaa höyläämöltä/sahalta kutterinpurua/sahanpurua lisätäytteeksi.

- Katso ammattilaisia näiden sivujen ammattilaisrekisteristä sekä Hämeenlinnassa toimivasta www.metsankylannavetta.fi. Ja lue tämän sivun artikkelit.

t. Hannu Rinne


Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät