Viimeisin kommentti:
Matti Lappalainen, 21.06.2018
Vintille levylattia
Vintin lattia pitäisi levyttää. Ostin jo 15mm havuvanerit tarkoitusta varten, mutta sitten alkoi mietityttää, onko sen ns. hengittävyys huonompi...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Kulmapalkin vaihto
09.10.2010 20:51
"Eino"
Moi.
Täältäkö voisi kysäistä.
Haluaisin tietää periaatteen miten 10x10 puu talon kulmapalkki ,eli talon pysty kulma vaihdetaan ja runko tuetaan operaation ajaksi. Onko tämä massiivinen operaatio. Tietenkin ymmärrän, että vähän tapauksesta riippuu.

(Kuolemankello tässä tapauksessa melko varmasti on juuri nyt tai on joskus ollut asialla)
Pysty puu on kyllä sen näköinen, että en millään raaski sitä sinne "syötiksi" jättää.

Mistä kannattaisi kysellä ammattitaitoisia vanhoihin rakennuksiin perehtyneitä tekijöitä korjaamaan. Vois kysyä heiltä sitten paljon muutakin.


17.10.2010 18:11
Raimo Kantonen
Terve Eino

Oletan että rakenne jonka nurkkaparru täytyy vaihtaa on rankarakenteinen eli ei hirsiseinä. Hirsirakennuksiakin kun on pystyhirsisiä. Itse jouduin kunnostamaan koko talon toisen lahonneen päädyn joka on rankarakenteinen. Suoraa vastausta kysymykseesi on hyvin vaikea antaa koska rakenne on tuntematon. Mutta pääsääntöisesti homma menee niin että kaikki tuohon osaan tukeutuvat muut rakenteet on tuettava jollain tavalla siten että osan voi vaihtaa tai purkaa. Sitten osa uusitaan. Jos toimenpide vaatii tunkkausta on mietittävä voiko tunkkauksen tehdä pistemäisesti vai pitääkö nosto tehdä jakamalla paine isolle pinta-alalle.

Jos pystyn päällä on paljon kuormaa (voisi hyvin olettaa) niin tuenta on tehtävä todella hyvin joka suuntaan, maahan saakka. Ei missään nimessä ainkaan lattian päälle. Toimenpide voi olla hyvinkin työläs ja vaihdon yhteydessä kannattaa miettiä mikä parrun on lahottanut. Rakennevirhe on korjattava, muuten uusikin lahoaa.

Osaajia löydät tältä sivustolta ja esim. Metsänkylän rakennusnavetan kotisivuilta. Myös paikalliset perinnerakennuskeskukset voivat olla avuksi.

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät