Viimeisin kommentti:
Hannu Rinne, 20.06.2018
Mitä sisäkaton ja selluvillan väliin yläpohjaan?
Hei Olet oikella asialla, kun revit muovin pois! Kaikkien rakenneosien on oltava hengittäviä. Niin kauan kun veto pysäytettiin sanomalehtipape...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Kuitulevyn pohjatyöt tapetille ja maalille
11.06.2010 12:50
Raimo Kantonen
Terve kaikki
Pikkuhiljaa oma projekti alkaa olla siinä vaiheessa että sisäseiniä päästään pinnoittamaan. Pohjana on siis huokoinen kuitulevy joka on paikasta riippuen kiinnitetty joko ruuvilla tai naulalla. Miten olette peittäneet ruuvien ja naulojen kolot? Jokin muoviton tasoite vai jokin jauhoilla vahvistettu paperimössö? vai tarvitseeko yhtään mitään kuin vahvan pahvisuikaleen kolojen päälle. Oletteko vahvistaneet saumanpaikkoja jotenkin ettei tapetti repeä? Tapetissa ihan pikku repeämät ei minua haittaa. Koloja on yli toistasataavuotiaassa talossa ja tulee olemaan. Jos kuitenkin maalaa pinnan niin käsittääkseni ensin makulatuuri tai vastaava pohjalle ja sitten maali päälle. Miten siinätapauksessa nuo saumat etteivät ihan repeile?
13.06.2010 20:04
AD
Itse olen idioottimaisuuksissani ostanut rakkaan vaimoni kanssa entisen kansakoulun, sellaisen jonka rakennusvuottakaan ole tiedossa, sellaisen jota on tehty moneen otteeseen, sekä vanhoista että aikoinaan uusista osista.
Olen tätä foorumia jo seurannut todella kauan.
Mielessäni todeten että terveen maalaisjärjenkäyttö saattaa olla se tärkein kun kunnostetaan.
Oli miten oli, on tietty hyvä lukea ajatuksia vanhan korjauksesta, kuitenkin oman käsitteeni mukaan juuri tämä ajatus talonpoikaisjärjenkäytöstä ja sen käyttämisestä ja työnsä tuloksien seuraamisesta saattaa olla rakentajan kannalta mielekkäin kokonaisratkaisu.
14.06.2010 08:14
Hannu Rinne
Hei

Meillä on samanlainen seinä ja ruuvien kantoja ei ole peitetty mitenkään. Märkänä laitettu tapetti kiristyy sen verran, että se menee tasaisena kolon yli. Yksi tuttava liimasi sanomalehdestä pieniä palasia liisterillä kolojen päälle, mutta tokkopa sekään on tarpeellista. (Sanomalehteä, koska on ohutta eikä näy tapetin alta.)

Kahden levyn väliseen saumaan on laitettu ennen tapetointia vedellä kasteltu kassanauha katosta lattiaan. Jos levyt päättävät liikkua, niitä ei pitele mikään, mutta noin 5 cm levä nauha jakaa liikkeen suuremmalle alueelle ja tapetti ei repeä. Nauha siis seinään vedellä ja sen päälle tapetti, joka on tämän jälkeen nauhan kohdalta liimaamatta seinään.

Kuitulevyn voi maalata, mutta oletan, että saumat näkyvät ja aukeavat. Mahdollinen kitti ja maali sen päällä murtuu pienestäkin liikkeestä. Paras keino on laittaa pinkopahvi ja maalata se.

Terveisin

Hannu Rinne

14.06.2010 12:49
Raimo Kantonen
Kiitos Hannu hyvin perusteelisesta vastauksesta. Näillä ohjeilla saa varmasti hyvän lopputuloksen vetää sitten tapetin tai maalin. Tuo maali tosiaan vaatii vahvan paperin alle ettei saumat repeä (saattavat revetä silti) ja kuitulevyn pinnasta tulee muutenkin ilman paperia aika karkea maalattuna.

15.06.2010 11:26
risto pakkala
Moi

Tein pari vuotta sitten ko kuitulevy/tapetti rempan.
Koska seinä oli aika kiero niin koolasin sen ensin.
Otin koolien paikat tarkkaan muistiin, jotta jos pitää ripustaa seinälle jotain niin tietää mihin kohtaan naulan lyö. Kuitulevyssähän ei nastaa painavampi pysy.
En laittanut saumoihin enkä naulan kantoihin mitään ehostavaa.
Lisäksi maalasin kuitulevyn ennen tapetointia, koska levy imee helposti koko liisterin pois tapetista ja vaarana että tapetti lähtee melkein puhaltamalla pois.
11.08.2010 00:17
Kirsi
Me laitoimme tuulensuojalevyn päälle pinkopahvin liimaamalla (Kalevi Järvisen idea se taitaa alunperin olla), tähän oli ohje Paavo-pinkopahvin paketissakin. Pinkopahvi liimattiin vain reunoiltaan ja ennen liimausta liima levitettiin suoraan levylle, juuri tuon kosteuden memisen takia. Korkeilla seinillä oli vähän ongelmia saada pinkopahvit pysymään niin kauan, että liima kuivui ja kun ekan kerran tehtiin, niin ensimmäiset vuodat hieman repsottaa, onneksi kaappi tuli siihen eteen. Ja pinkopahvin joko maalasimme Uulan Into-maalilla tai tapetoimme.

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät