Pönttöuunin muurauskurssi
Turku, 17.11.- 25.11.2017

Iso-Puolalan Joulu to-su
Turku, 16.11.- 17.12.2017

Lisää tapahtumia arkistossa

Viimeisin kommentti:
Henri Kristian Liesjärvi, 17.11.2017
Alapohjan eristystä
Kiitosta vastauksesta.arvelin joutuneeni heti boikottiin mainittuani tuotteen spu.ei sillä että sitä olisin ollut laittamassa,kunhan mainitsin kosk...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Liian hyvin eristetty hirsirakennus
01.06.2010 19:34
Kari Saikku
1800-luvulta olevan riihen hirsirakenteinen lato-osa on kunnostettu talviasuttavaksi. Hirret ovat kiinni toisissan ja riveys on suositettu pellavalla. Eristeenä on selluvilla ja sisimpänä lautapaneeli kuusipuusta. Pitää hyvin lämmön. Ongelmana on talvisaikaan yläkerran ilmanvaihto. Jos siellä nukkuu viisi ihmistä niin ilma loppuu. Löytyisikö ilmanvaihtoon parempaa ratkaisua kuin pitää sähköpatterin yläpuolella olevaa ikkunaa raollaan? Perinteinen räppänä? Muu ratkaisu?
Kiitän mahdollisista neuvoista.
03.06.2010 14:43
risto pakkala
Tekisin reiän seinään ja siihen laittaisin sopivan venttiilin.
Sijainti pitää tietysti ratkaista paikan päällä.
Korvausilman saanti on myös hoidettava jotenkin ettei se tule rakosista.

Sähköpatterin yläpuolella rakosillaan olevasta ikkunasta menee osa lämmitysenergiasta suoraan harakoille. Eikä tässä vielä kaikki. Sisäilma on tietysti viileämpää ikkunan kohdalla ja näin ollen vaikuttaa oleellisesti patterin termostaattiin. Tällöin patteri ei lämmitä sisäilmaa vaan ikkunasta tulevaa kylmää ilmaa => energian tuhlausta.

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät