Viimeisin kommentti:
Hannu Rinne, 20.06.2018
Mitä sisäkaton ja selluvillan väliin yläpohjaan?
Hei Olet oikella asialla, kun revit muovin pois! Kaikkien rakenneosien on oltava hengittäviä. Niin kauan kun veto pysäytettiin sanomalehtipape...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Katosta tippuu sahanpurut...
09.04.2010 09:02
Ullstedt
Vanhassa hirsitalossa tippuu sahanpuruja seinän ja katon välistä. Katot ovat puuta. Onko jotain "helppoa" kikkaa tukkia rakoja ? Omakotitalossa päädyimme poistamaan kaikki purut, mutta tässä kesämökkikäytössä olevassa talossa ei olisi tarkoitus ryhtyä suuriin purkuoperaatioihin...
10.04.2010 18:01
Hannu Rinne
Hei

Ongelma on tuttu vanhoista taloista. Jos seinissä ja katossa on pinkopahvi, niin vanha tapa on ollut paperoida kattolistan yli. Eli ohut riisipaperi lähtee katosta, menee tiukasti kattolistaa myöten ja jatkuu pari senttiä seinän pinkopahvin päälle. Paperoitu lista voidaan maalata pellavaöljymaalilla.

Toinen vaihtoehto on irrottaa kattolistat ja tiivistää rako niiden takana. Meidän keittiössämme laitettiin ensin rakoon pellavarivettä ja tämän päälle liisteröitiin makulatuuritapetista leikattu suikale. Tiivistäminen estää myös vedon.

Katossa oleva pinkopahvi estää purujen varisemisen katon alueelta.

t. Hannu

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät