Viimeisin kommentti:
TTK, 22.07.2018
Yläpohja
Poistatin vanhan rakennuksen vintiltä sahanpurut pois. Sahanpurujen alla oli vanhoja paperisia rehupusseja (tyhjiä).Yllätykseksi kattovasat (puuosa...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Kivijalka luonnonkivistä
26.06.2018 14:16
Pekka
Hei,

Olen tiedustellut eri paikoista (uuden) talon kivijalan muuraamisesta luonnonkivestä. Vastaukset ovat vaihdelleet välillä "ei kannata ollenkaan" ja "erittäin vaikeaa, vain betonin verhoilu on mahdollista". Kyseessä olisi uudisrakennus ja tiedostan kyllä, että nykyisin näihin tavataan tehdä perustukset betonista. Haluaisin kuitenkin itse rakentaa mahdollisimman perinteiseen tyyliin ja kestämään aikaa.

Onko luonnonkivestä muuraaminen todella niin vaikeaa ja/tai kallista, että siihen ei enää vuonna 2018 kannata ryhtyä? Mitä olen netistä katsellut niin saatavilla olisi valmiiksi suorakaiteen muotoisia graniittilohkoja, eli ei tarvitsisi edes työskennellä epäsäännöllisen muotoisten kivien kanssa. Myöskään itse materiaalin hinta ei minusta ole kohtuuttoman suuri. Kivet ovat toki todella painavia mikä varmasti luo omat haasteensa asennustyöhön.

Onko arvon foorumilaisilla kokemusta tai tietoa luonnonkivestä muuraamisesta?

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät