Viimeisin kommentti:
TTK, 22.07.2018
Yläpohja
Poistatin vanhan rakennuksen vintiltä sahanpurut pois. Sahanpurujen alla oli vanhoja paperisia rehupusseja (tyhjiä).Yllätykseksi kattovasat (puuosa...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Vintille levylattia
21.06.2018 07:55
Matti Lappalainen
Vintin lattia pitäisi levyttää. Ostin jo 15mm havuvanerit tarkoitusta varten, mutta sitten alkoi mietityttää, onko sen ns. hengittävyys huonompi kuin esim. lastulevyn. Vai onko asialla lattiassa juuri merkitystä?
28.06.2018 13:46
Väinö Harha
Hei


Sekä VTT:n että Tampereen teknillisen yliopisto tutkimusten mukaa havuvanerin höyrynläpäisevyys on korkeampi kuin lastulevyn. Ilmankosteuden ollessa korkea se on jopa korkeampi kuin puukuitulevyn. Havuvaneri on eräänlainen ”älymateriaali”, jonka höyrynläpäisevyys kasvaa merkittävästi ilmankosteuden kasvaessa.

Nestemäisen veden osalta asilla ei vintinlattiassa ole käytännön merkitystä. Ainakin itse kuivaisn veden mielummin pois lattian pinnalta kuin päästäisin sen välipohjarakenteeseen … eikä välipohjaa kastella nestemäisellä vedellä alhaalta päin. Oletan myös, ettei lattiaan ole piilotettu vesi- tai lämpöjohtoja. Niiden rakenteeseen asentamista rajoittavat myös rakennusmääräykset.

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät