Viimeisin kommentti:
ari-pekka lahtinen, 17.02.2018
Homehtuvat tuulensuojalevyt
Remontoin vanhaa saunamökkiä. Syyskuun aikana naputtelin Tuulileijona Pro tuulensuojalevyt paikoilleen. Lokakuun alussa huomasin, että levyt ovat l...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Jakso 6

Hattulan kaakelitehtaan toimitusjohtaja Anna Malmsten ja taiteellinen johtaja Susanna Palovaara.

Lämmittäminen

Perinnemestari-ohjelmasarja on ehtinyt puoleen välin yli. Tällä kertaa aiheena on lämmittäminen – erityisesti tulisijat, joista ei suotta sanota, että ne ovat kodin sydän. Hyvä puuhella, takka tai kaakeliuuni on yhtä aikaa sekä kaunis, kestävä että energiatehokas. Nykyään puhutaan paljon hiilijalanjäljestä ja kestävästä kehityksestä. Kotimaista puuta polttava tulisija on erinomainen valinta: uusiutuvan polttoaineen ansiosta sen hiilijalanjälki on tasan nolla.

Muurarimestari Timo Nylanderilla on työssään kokemusta, taitoa ja näkemystä ja saamme seurata kun hän kunnostaa kaakeliuunin helsinkiläisessä arvokiinteistössä: satavuotias tulisija puretaan varovasti tiili tiileltä ja kootaan uudestaan samanlaiseksi kuin se on ollut jo sata vuotta. Pääsemme myös näkemään kuinka Hattulan kaakelitehtaassa tehdään uusia kaakeliuuneja ikivanhaa käsityöperinnettä kunnioittaen. Jakson mestari on tehtaan taiteellinen johtaja Susanna Palovaara, joka näyttää kuinka perinteinen kuppikaakeli tehdään.

Ohjelman loppupuolella ekorakentamisen pioneeri Bruno Erat esittelee talonsa, jonka tulisija toimii vanhalla periaatteella: ydinmuuri lämmittää koko talon. Mestarikohteena on pyhtääläinen Ahvenkosken kartano, johon ollaan juuri asentamassa maalämpöä ja vesipattereita.

Linkit:

 

Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät