Viimeisin kommentti:
TTK, 22.07.2018
Yläpohja
Poistatin vanhan rakennuksen vintiltä sahanpurut pois. Sahanpurujen alla oli vanhoja paperisia rehupusseja (tyhjiä).Yllätykseksi kattovasat (puuosa...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Jakso 5

Kari Vainio höylää listaa.

Käyttötarkoituksen muutos

Perinnemestari-sarjan viidennessä jaksossa tutustutaan raskaan sarjan remontteihin, joissa talon käyttötarkoitusta muutetaan: koulusta tulee asunto-osakeyhtiö ja tallista perheen koti. Usein harmitellaan, kun vanha talo, koulu, meijeri tai nuorisoseuran talo jää ilman käyttöä ja tyhjilleen. Tällaisessa tilanteessa on perusteltua hakea talolle kokonaan uusi toiminto, varsinkin kun tyhjilleen jäänyt talo aloittaa usein tien kohti purkutuomiota tai tuhopolttoa.


Ensimmäinen käyntikohde on edellisistä jaksoista tutun Metsänkylän navetan kauppiaan Pia Kuurman koti, joka on alun perin hevostalli. Kotkassa käymme katsomassa vanhan koulun kahta asuntoa: Nina Koposella on jo valmiina vanhasta veistoluokasta tehty loft-tyyppinen asunto. Jarno Talka on vasta aloittamassa remonttiaan talon toisessa päässä. Taloa on vuosin saatossa korjattu kaikilla mahdollisissa väärillä menetelmillä ja nyt on paljon tehtävää. ”Muuttopäivä on suhteellinen käsite”, Jarno sanoo. (Talossa kuvattiin syksyllä 2008 kun remonttia oli tehty jo vajaan vuoden verran. Nyt, syksyllä 2009, kaikki on "melkein valmista".)


Vanhaa taloa kunnostava löytää ennemmin tai myöhemmin tiensä Rakennusapteekkiin. Kauppias Anette Ringbom tietää kaiken vanhoista taloista ja materiaaleista, joilla tehdään remonttia vanhaan henkeen. Mestarihöylääjä Kari Vainio puolestaan tietää kaiken puusta. Lopuksi Kaila muistuttaa vielä siitä, että ihan kaikkea ei tarvitse muuttaa remonttia tehtäessä.

Linkit

 

Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät