Viimeisin kommentti:
TTK, 22.07.2018
Yläpohja
Poistatin vanhan rakennuksen vintiltä sahanpurut pois. Sahanpurujen alla oli vanhoja paperisia rehupusseja (tyhjiä).Yllätykseksi kattovasat (puuosa...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Jakso 4

Pihlgren & Ritolan tapettipainokone Toiojalassa. Kuva: Hannu Rinne.

Sisäpinnat

Perinnemestari-sarjan neljäs jakso on täynnä silmänruokaa, kun tutustumme tapetteihin: kuinka niitä tehdään ja millaisia ne ovat eri aikoina olleet. Vanhassa talossa tapetin alustana on usein pinkopahvi. Pahvittajaa on ollut viime vuosikymmeninä vaikea löytää, mutta tämän päivän rakennusrestauroija osaa sellaisen tehdä. Käymme katsomassa kun rakennusrestauroija Sanna Pitkäniemi kunnostaa oppilaidensa kanssa porvoolaista kotia. ”Monia opiskelijoita johdattaa kauneuden kaipuu ja romantiikka, mutta itse työ ei ole aina niin siistiä, täällä ollaan usein sormet mustina”, Sanna kertoo. Pahvin päälle tulee tapettia, jota painetaan historiallisilla koneilla Pihlgren & Ritolan tehtaalla Toijalassa.

Heinolan kaupunginmuseon johtaja Kari-Paavo Kokki on tehnyt suuren työn saadakseen kaupungin keskustan vanhoja rakennuksia sisätiloineen kuntoon ja yleisön nähtäväksi. Käymme mm. 1700-luvulla rakennetussa lääninkivalterin virkatalossa, joka on sisustettu alkuperäiseen henkeen. Tapettien ohella näemme kotikutoista marmorin imitointia. Sarjan mestarikohteessa, Mustion linnassa sen sijaan kaikki on hienosti kohdallaan.
Panu Kaila päättää jakson muistuttamalla siitä, että hyvän työntekijän edellytyksenä on se, että hän ymmärtää mistä vanhassa talossa on kyse.
 

Linkit

 

Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät